Zdrowe gotowanie to nie tylko przygotowywanie posiłków z wysokiej jakości składników, ale również w wysokiej jakości naczyniach - Philipiak opinie ma dobre, może warto te garnki wypróbować?

Pyszne przepisy na doskonałe zupy dla dzieci

Najmłodsi członkowie rodziny to równocześnie członkowie najbardziej wymagający. Zwłaszcza w kontekście gotowania i kulinariów wszelakich. Wpasować się w „lubię – nie lubię” kilkulatka to prawdziwe wyzwanie. Z reguły większość z tego, co zdrowe należy do kategorii „nie lubię”. Warzywa? Fe! Chyba że w zupie. Oczywiście kremowej, czyli zmiksowanej, w której warzyw po prostu nie widać. W czym i co gotujecie swoim dzieciom?

Philipiak opinie ma dobre…

Wybierając garnki do rodzinnej kuchni zwróćmy uwagę na ich rozmiary, ale również materiał, z którego zostały wykonane poszczególne elementy - najlepsza będzie wysokogatunkowa stal szlachetnaZanim zajmiemy się tym, co w garnkach – przyjrzyjmy się samym garnkom. Najtańsze aluminiowe garnki z hipermarketów to kiepski wybór dla osoby gotującej posiłki dla swojej rodziny. To generalnie kiepski wybór. Naczynia do gotowania powinny być bowiem bezpieczne, czyli w żaden sposób nie reagować z produktami spożywczymi (również tymi kwaśnymi i przygotowywanymi w bardzo wysokich temperaturach). Coraz więcej znanych mi osób decyduje się zainwestować w naczynia Philipiaka. Philipiak opinie ma rzeczywiście dobre, a stosunkowo wysokie ceny pozostają w doskonałej relacji do jakości tych garnków. Są wykonane z najwyższej jakości stali szlachetnej – będą więc nie tylko służyć nam bezpiecznie, ale również przez długie lata.

Trzy pomysły na kremowe zupy…

…w których nie widać warzyw! Jaka zupa jest tą ulubioną naszych pociech? Zupa pomidorowa, oczywiście! To prawdziwa królowa zup w domach, w których są dzieci. Na drugim miejscu gotuje się rosół, a potem… Potem to już bywa różnie. To trzy propozycje zup kremowych, które nie są ani pomidorową, ani rosołem, ale być może zasmakują naszym dzieciom.

  1. Zupa ufoludkowa to nic innego, jak zupa.. brokułowa. Jest pyszna i pełna wartościowych składników!Zupa ufoludka, czyli zupa brokułowa. Podstawową zasadą podczas jej przygotowanie jest… nie mówienie o tym, że w składzie zupy są brokuły. To po prostu zupa z innej galaktyki. Jej przyrządzenie jest bardzo proste i szybkie: gotujemy warzywa na wywar, następnie wyjmujemy je i do wywaru wrzucamy brokuły. Możemy dodać 2-3 ziemniaki – zupa będzie miała bardziej kremowy smak i będzie zdecydowanie bardziej sycąca. Gdy brokuły i ziemniaki zmiękną – zupę miksujemy, a następnie doprawiamy ja do smaku. W wersji dla dorosłych (i niewybrednych dzieci) można wierzch zupy posypać prażonymi migdałami.
  2. Zupa jak chmurka. W kremowej zupie w kolorze kremowym ukryty został… kalafior. Kolejne pyszne i zdrowe warzywo, którego nasze dzieci nie chcą tknąć. Przygotowujemy ją tak samo jak zupę brokułową.
  3. Akceptowalna zupa jarzynowa. To prawdziwa bomba zdrowych składników odżywczych. Do jej przygotowania potrzebujemy dowolną mieszankę warzy, które po ugotowaniu (trwa to najczęściej 10-15 minut) – miksujemy i doprawiamy. Punktem zaczepienia, dzięki któremu zaciekawimy dzieci zupą są grzanki – przygotujemy je z białego pieczywa (kromki chleba kroimy w zgrabne kosteczki i podpiekamy lub podsmażamy), najlepiej tuż przed podaniem zupy, bo chrupiące są zdecydowanie najsmaczniejsze.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.