Masło orzechowe w roli głównej. Do czego pasuje?

Masło orzechowe w roli głównej

Masło orzechowe to bardzo popularna pasta do smarowania pieczywa. Na naszym rodzimym rynku konkuruje z czekoladowymi smarowidłami, ale jest od nich zdecydowanie zdrowsza i bogatsza w składniki odżywcze. Jak, poza posmarowaniem kromki chleba, można wykorzystać ten pyszny krem zrobiony z orzeszków ziemnych? Oto kilka smacznych pomysłów.

Wiadomo, że masło orzechowe pasuje do chleba. A skoro pasuje do chleba, to pasuje również do tostów. Ciekawe i energetyczne połączenie to ciepłe tosty z plasterkami banana i masłem orzechowym.

Tosty to rewelacyjny pomysł na podwieczorek lub kolację - dzieci je pokochają!

Kremowe masło orzechowe można podać na śniadanie, kolację lub deser, ale również na… obiad! Rewelacyjnie smakują np. grillowane kawałki kurczaka w sosie z masła orzechowego (kilka łyżek masła zagotowujemy z mlekiem kokosowym, łyżką sosu sojowego i wybranymi przyprawami). Palce lizać!

Kurczak w sosie przygotowanym na bazie masła orzechowego to interesująca alternatywa na obiad dla całej rodziny

Po obiedzie zdecydowanie należy nam się deser! Masło orzechowe się nam się nie przejadło? Przygotujmy proste babeczki lub muffinki i udekorujmy je… wiecie czym!

Słodki deser? Z masłem orzechowym w roli kremu, pysznie!

Dzieci uwielbiają naleśniki i gofry – są ekspresowe do przygotowania. Wysmarowane kremowym masłem orzechowym zasmakują… nie tylko dzieciom!

Ciasto na naleśniki i gofry przygotujemy w mig. Ekspresowo również posmarujemy gotowe dania... oczywiście masłem orzechowym!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.