Kabanosy, czyli przekąska idealna

Kabanosy to przekąski idealne z wielu powodów: są zdecydowanie zdrowsze niż słodkie przegryzki, dostarczające dzieciom pustych kalorii; są gotowe do spożycia od razu po wyciągnięciu z paczki i dostępne w opakowaniach o niewielkiej gramaturze (w sam raz „na raz”), no i nie brudzą jak to zwykły czynić ulubione czekoladowe ciasteczka. Zdecydowana większość dzieci uwielbia te cienkie kiełbaski, a to już powód decydujący! 

Skąd się wzięły kabanosy?

Małe opakowania to idealny sposób na bezpieczną przegryzkę dla dziecka, np. podczas spaceruNazwa „kabanos” pochodzi od tureckiego „kabana”, czyli młodego wieprzka – tradycyjne kabanosy były i wciąż są wytwarzane właśnie z mięsa wieprzowego. Receptury wytwarzania kabanosów nie zmieniły się od prawie wieku i w tych szalonych czasach, kiedy wszystko musi być szybko i na już – kabanosy wciąż robione są powoli, z zachowaniem wszystkich niezbędnych etapów produkcji. Jak powstaje kabanos? Wstępnie rozdrobnione mięso pekluje się przez dwie doby, następnie rozdrabnia się je jeszcze bardziej (na około centymetrowe kawałki) i przyprawia, później mięso jest pakowane w cienkie osłonki, a na końcu kolejno: wędzone, pieczone, studzone i suszone. Efektem tego procesu powinny być kiełbaski kruche, które przy gryzieniu lub łamaniu powinny „strzelać”.

Dobry kabanos?

Kabanosy Tarczyński to bogactwo smaków i gwarancja najwyższej jakości, no i niezrównany smakTarczyński kabanos! Szukając wysokiej jakości kabanosów, wcześniej czy później trafimy na kabanosowego lidera. Produkty marki Tarczyński to wyroby, co do których możemy mieć pewność, że są zgodne z wszelkimi wytycznymi i normami, mają doskonały skład (100 gram gotowego produktu wyprodukowano z ponad 100 gram mięsa, a w składzie nie ma mięsa oddzielonego mechanicznie). Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów – oferta kabanosów jest stale poszerzana i nie kończy się na tradycyjnych kabanosach wieprzowych (wpisanych zresztą w 2011 roku do unijnego rejestru jako polska Gwarantowana Tradycyjna Specjalność), ale proponuje również wyroby: wieprzowo – drobiowe, drobiowe (idealne dla dzieci!) oraz wołowe. Ostateczny smak kabanosa zależy od przypraw użytych w trakcie produkcji i jeśli myślicie, że absolutnie nic nie jest w stanie Was zaskoczyć, spróbujcie kabanosów orzechowych lub chrzanowych, serowych lub chilli… Takie oryginalne kabanosy sprawdzą się w roli przekąski dla dorosłych. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.