Rzeszowska fabryka może poszczycić się prawie stuletnią historią działalności

Historia pewnej mega fabryki

Zdecydowaliście się na rozszerzanie diety swojego malucha gotowymi posiłkami marki Gerber? Słusznie! To zdrowe i zbilansowane dania, pozwalające łatwo i bezproblemowo nakarmić dziecko pełnowartościowym jedzeniem, odpowiednim dla jego wieku i zawierającym wszystkie niezbędne składniki. Historia tej marki jest dosyć długa i sięga lat 20. i 30. XX wieku. Jakie były początki mega fabryki? 

Pierwszy Bobo Frut

Pierwszy Bobo Frut dla dzieci powstał w 1968 roku, w rzeszowskiej fabryceFabryka, która powstała w Rzeszowie przed II wojną światową nazywała się początkowo Fabryką Cukrów i Przetworów Owocowych, a lata przełomowe dla jej działalności przypadły na połowę wieku XX, kiedy to zwielokrotniono ilość produkowanych przetworów (do 7 tysięcy ton rocznie). Pierwszy Bobo Frut powstał w rzeszowskich zakładach w 1968 roku. Zachowały się pozytywne opinie Instytutu Matki i Dziecka z lat 70-tych, w których stwierdzano, że przecierowe produkty (owocowe i warzywne) dedykowane dzieciom są smaczną i zdrową alternatywą dla domowych posiłków m.in. dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych. Bobo Frut był pierwszym produktem, w którym skojarzono jabłko i marchewkę, czyli owoc i warzywo, które w pierwszej kolejności podaje się większości maluchom. Rozkwit rzeszowskiej fabryki to lata 90-te XX wieku, kiedy to właścicielem przedsiębiorstwa stał się Gerber Products Company – unowocześniono wówczas linię produkcyjną, co pozwoliło na zoptymalizowanie procesu wytwarzania dań dla małych dzieci. XXI wiek przyniósł kolejną zmianę – w 2007 roku fabrykę przejęło Nestle. Produkty powstające pod szyldem Nestle są najbardziej rozpoznawalnymi w segmencie jedzenia dla dzieci. Więcej o niemal stuletniej historii polskich zakładów znajdziecie tutaj: KLIK.

Aktualna oferta marki Nestle to pełnowartościowe produkty z różnych kategorii żywieniowychAktualna oferta mega fabryki

Obecnie w ofercie firmy znajduje się właściwie wszystko co niezbędne by nakarmić naszego malucha: od mleka modyfikowanego (w tym specjalnych produktów dla niemowląt ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi, np. z alergiami pokarmowymi) i następnego (dla starszych dzieci), przez dania przecierowe owocowe, warzywne oraz owocowo – warzywne, desery (również mleczne), kasze, po obiadki i soczki. To bezpieczne, smaczne i zdrowe rozwiązanie dla rodziców, którzy nie mają czasu lub ochoty na gotowanie. Ogromnym ułatwieniem są również porządnie opisane etykiety, dzięki którym bez problemu dobierzemy produkt odpowiedni dla dziecka w konkretnym wieku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.