Drób to najzdrowsze mięso - zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych, również tych dbających o linię

Drób na stół!

Drób jest mięsem najzdrowszym i najbardziej polecanym w ramach zrównoważonej diety. Można podawać go już niemowlakom, którym rozszerzamy dietę, ponadto znajduje się w menu każdej diety redukcyjnej i powinien być mięsną podstawą osób dbających o zdrowie. Ogromnym plusem tego mięsa jest mnogość sposobów, na które można je przyrządzić – wchodzi w grę właściwie każdy rodzaj obróbki termicznej: od gotowania, przez duszenie i smażenie, po grillowanie i wędzenie. Pyszne i lubiane przez dzieci są również produkty wytwarzane z drobiu: wędliny, paróweczki, pasztety…

Na naszym stole najczęściej gości kurczak zagrodowy, co do którego mam pewność, że jest zdrowy i był hodowany w jak najbardziej ekologicznych warunkach.

Kurczak zagrodowy to gwarancja zdrowego i ekologicznego mięsa najwyższej jakości

Moje dzieci najchętniej jedzą… oczywiście kotlety z filetów z kurczaka.

Filety z piersi kurczaka to delikatne mięso, szczególnie lubiane przez dzieci i zjadane najchętniej w formie kotletów

Na śniadanie lub kolację moje dzieci lubią kanapeczki z pasztetem… drobiowym oczywiście. Wybrałam taki, który nie zawiera glutaminianu, konserwantów i „E” dodatków. No i kurczak występuje w nim w roli głównej i jedynej – pasztet nie ma w składzie dodatku wieprzowiny.

Podając dziecku pasztet drobiowy - upewnij się, że jest w stu procentach drobiowy, bez dodatku wieprzowiny

Dorosłym również coś się od życia należy! Drobiowy stek? Tak! Zdrowy, smaczny i ekspresowy do przygotowania!

Stek nie musi być wołowy! Warto wypróbować jego zdrowej, drobiowej alternatywy! Smacznie i szybko

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.