Arbuzy to smaczne i soczyste owoce, które w większości składają się z wody

Arbuzy polecają się na deser

Arbuzy to jedne z moich ulubionych owoców. Są lekkie i soczyste, idealnie orzeźwiają i świetnie nawadniają organizm. To doskonały pomysł na deser i podwieczorek. Arbuzy w większości składają się… po prostu z wody. Są również źródłem cennych antyoksydantów oraz witamin. Sposobów podania tego owocu z rodziny dyniowatych jest sporo. Można je zjadać soute lub w formie sałatki – pysznie łączą się z dowolnymi owocami, a sałatki z arbuzem nie trzeba dosładzać, ani podlewać sosami, by była smaczna. Arbuzy najczęściej jemy latem, choć w dobrze zaopatrzonych sklepach arbuzy różowe i żółte dostępne są praktycznie przez cały rok. Macie chrapkę na arbuza? Ja mam! 

Arbuzy na talerze!

Arbuzy są bardzo miękkie i bez problemu możemy z plastrów owoców wykrawać dowolne kształty. Ot, choćby serca!

Z arbuzów można wykrawać dowolne kształty i łączyć je ze wszystkimi owocami

Pokrojony w kostkę arbuz może być składnikiem dowolnych sałatek owocowych oraz smacznym dodatkiem do deserów lodowych.

Pokrojony w kostkę arbuz może być składnikiem sałatki owocowej lub deseru lodowego

A co powiecie na taaaaakie śniadanie? Wygląda wyśmienicie!

Naleśniki z owocami? Tak! Oczywiście nie powinno wśród nich zabraknąć arbuza

Arbuz doskonale będzie również smakował w formie… płynnej. Wystarczy wrzucić do blendera miąższ owoców, by otrzymać pyszny koktajl.

Koktajl arbuzowy? Doskonały pomysł! Orzeźwiający i pyszny

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.